"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Forskning som förändrar?

ons
19
dec
Tid Onsdag 19 december, 2018 kl. 13:15 - 16:00
Plats Humanisthuset, HC212.

Impact är ett begrepp som de senaste åren alltmer har börjat användas för att fånga forskningens samhälleliga genomslag och spridning. Det är ett begrepp som hänger nära samman med andra ord såsom samverkan, innovation, altmetri och öppen vetenskap. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vilka krav ställs idag på forskningens akademiska och samhälleliga nytta? Vad finns det för sätt att beskriva och mäta den humanistiska forskningens impact utanför akademin?

Välkommen till ett fortbildande seminarium om det nationella och internationella läget när det gäller impact samt till en diskussion om vilka möjligheter och utmaningar det för med sig för oss humanister. Med Anna Sténs (forskare vid Institutionen för idé- och samhällsstudier och tillträdande representant för Humtank) och Bodil Formark (forskningssamordnare vid Enheten för externa relationer/Grants Office). Seminariet är öppet för alla forskare vid Humanistiska fakulteten.

Anmälan

Anmälan senast den 12 december till bodil.formark@umu.se. I samband med anmälan kommer också ett textunderlag som ska läsas inför seminariet att skickas ut.

 

Evenemangstyp: Seminarium
Personalbild Anna Sténs
Talare
Anna Sténs
Övrig/annan befattning
Läs om Anna Sténs
Personalbild Bodil Formark
Talare
Bodil Formark
Övrig/annan befattning, forskningssamordnare
Läs om Bodil Formark
Kontaktperson
Bodil Formark
Läs om Bodil Formark