Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 29 oktober 2020)

Institutionen för idé- och samhällsstudier

Forskare, lärare och studenter inom flera humanistiska ämnesområden samlas under samma tak. Denna mix av kreativa människor och idéer skapar en dynamik som öppnar upp för flera starka forskningsmiljöer och ett brett utbildningsutbud.

Vår forskning

Institutionen är en dynamisk forskningsmiljö som samlar flera humanistiska ämnen och tvärvetenskapliga fält.

Våra ämnen

Våra forskare är aktiva inom arkeologi, filosofi, historia, idéhistoria, religionsvetenskap och teologi.

Samverka med oss!

Bjud in en forskare för att tala om demokratifrågor i skolan eller gör teater av ett forskningsprojekt.

Våra program

Här hittar du vårt aktuella programutbud.

Våra kurser

Är du intresserad att läsa en kurs? Här hittar du vårt kursutbud.

Vår forskarutbildning

Vi bedriver forskarutbildning inom flera humanistiska ämnen och har ett 20-tal aktiva doktorander.

Vikarierande universitetslektor i historia
Ansök senast: 2020-11-05
  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Institution Institutionen för idé- och samhällsstudier

Ny bok: Gråskalan – en essä om sexism och rasism
Publicerad: 13 okt, 2020

På en resa besöker idéhistorikern Daniel Nyström tre sorters miljöer och reflekterar över sexism och rasism.

Demokrati är ingen självklarhet
Publicerad: 28 sep, 2020

I en ny bok med Jonny Hjelm och Christer Nordlund som redaktörer belyses demokratins framväxt och utmaningar.

Idéhistoriker invalda i kommitté för teknik- och vetenskapshistoria
Publicerad: 25 sep, 2020

Jenny Eklöf, Kjell Jonsson och Christer Nordlund, nya i nationalkommittén för teknik- och vetenskapshistoria.