Huvudmenyn dold.

Institutionen för idé- och samhällsstudier

Forskare, lärare och studenter inom flera humanistiska ämnesområden samlas under samma tak. Denna mix av kreativa människor och idéer skapar en dynamik som öppnar upp för flera starka forskningsmiljöer och ett brett utbildningsutbud.

Vår forskning

Institutionen är en dynamisk forskningsmiljö som samlar flera humanistiska ämnen och tvärvetenskapliga fält.

Våra ämnen

Våra forskare är aktiva inom arkeologi, filosofi, historia, idéhistoria, religionsvetenskap och teologi.

Samverka med oss!

Bjud in en forskare för att tala om demokratifrågor i skolan eller gör teater av ett forskningsprojekt.

Våra program

Här hittar du vårt aktuella programutbud.

Våra kurser

Är du intresserad att läsa en kurs? Här hittar du vårt kursutbud.

Vår forskarutbildning

Vi bedriver forskarutbildning inom flera humanistiska ämnen och har ett 20-tal aktiva doktorander.

Lediga tjänster

Just nu finns inga lediga jobb inom det här området. Vill du se andra lediga jobb vid universitetet? Gå till lediga jobb.

Fyra år av ledarskap går mot sitt slut
Publicerad: 24 jun, 2021

Fyra år av intensivt arbete. Den sista juni avslutar Åsa Karlsson Sjögren sitt uppdrag som dekan.

Om svenskhet och identitet i mellankrigstidens Finland
Publicerad: 08 jun, 2021

Om identitetssökande i de svenskspråkiga skyddskårerna i Österbotten och Åboland i ny avhandling.

Lars-Erik Edlund får Kungl. Skytteanska Samfundets guldmedalj
Publicerad: 31 maj, 2021

För att han under lång tid verkat för att göra Skytteanska Samfundet till en verklig norrländsk akademi.

Kalender

Just nu har vi inga inplanerade aktiviteter. Vill du se kommande aktiviteter för hela universitetet? Gå till vår kalender.