"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Porträttbild av S.C, med kort brunt hår och runda glasögon

#frAIday: Engagera användare med Conversational AI

fre
12
apr
Tid Fredag 12 april, 2024 kl. 12:15 - 13:00
Plats Zoom / MIT.A.216

#frAIday hybrid
Denna föreläsning kommer hållas både på Zoom och i MIT.A.216 på Umeå Universitet. Välkomna!

Konversations-AI (såsom chatbots, röstassistenter och förkroppsligade agenter) blir allt vanligare och mer kapabla. Du kan till exempel prata med en chatbot som hjälper dig med personliga hälsomål, eller prata med en förkroppsligad agent i ett datorspel för att ge en mer uppslukande upplevelse. Förutom att ta fram mer exakta och effektiva agenter har ett mål för praktiker varit att skapa mer naturliga, engagerande och värdefulla interaktioner mellan människor och konversations-AI. Det är dock inte alltid klart hur man bäst utformar konversations-AI för att engagera användare med tanke på både den myriad av sociala signaler som finns tillgängliga och potentiella skillnader i övertygelser och uppfattningar kring interaktioner med AI jämfört med interaktioner med människor.
Motiverad av dessa utmaningar kommer jag att diskutera flera av våra senaste studier av interaktion mellan människa och dator (HCI) som undersöker funktioner som kan göra konversations-AI mer engagerande. Vi har bland annat genomfört empiriska studier för att undersöka effekten av att ändra sociala signaler i vårdrelaterade chatbots och dess inverkan på användarnas engagemang, samt undersökt hur användarna uppfattar interaktionen med LLM-drivna agenter (Large Language Model) i ett kommersiellt tillgängligt videospel. Från detta hoppas vi kunna ge insikt i designval för konversations AI samt väcka diskussion.

Om du inte redan är registrerad hos #frAIday kan du göra det här för att få Zoom-länken

Evenemangstyp: Föreläsning

Samuel Cox avslutade nyligen sin doktorsexamen vid National University of Singapore och började som forskare vid Aalborgs universitet. Hans arbete spänner över människa-datorinteraktion, människocentrerad AI och konversations-AI, med fokus på chatbots och användningen av stora språkmodeller för videospel och generering av hälsomeddelanden.

Kontaktperson
Henry Lopez Vega
Läs om Henry Lopez Vega