"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Detta p.g.a. skyddsåtgärder vid cyberattacken den 2 maj. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Idrottslunch: Apolitisk idrott och mänskliga rättigheter

ons
28
sep
Tid Onsdag 28 september, 2022 kl. 11:30 - 12:15
Plats Luxemburg, IKSU Sport

Principen om politisk neutralitet är väletablerad inom idrotten, dock tilltagande omstridd. Att den riskerar kollidera med andra värden är inte nytt, men under senare tid har ett ökat fokus på mänskliga rättigheter satt principen i skarpt fokus. Vilket ansvar har idrottsförbund för rättighetsintrång som begås i samband med idrottsevenemang? Hur stora intrång i utövarnas yttrandefrihet kan motiveras med idrottens politiska neutralitet? Inom idrotten är dessa aktuella och svåra policyfrågor, men det är också i högsta grad rättsliga frågor.

Johan Lindholm är professor vid Juridiska institutionen. Han forskar och undervisar i konstitutionell rätt och idrottsjuridik med särskilt intresse för domstolar och bruk av empiriska metoder inom rättsvetenskaplig forskning.

Nyhet för Idrottsluncherna 2022

Du som inte har möjlighet att ta dig till lokalen Luxemburg kan se Idrottsluncherna live online. En länk skickas till dig som anmält dig att närvara digitalt, länken skickas dagen innan idrottslunchen. Det går inte att se filmade föreläsningar i efterhand.

Anmälan

Här kan du kan anmäla dig till evenemanget. Om du har allergier eller önskan om specialkost annat än vegetarisk, be oss kontakta dig via formuläret nedan.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Kontaktformuläret ska ej användas för känslig eller personlig information (känsliga eller integritetskänsliga personuppgifter). Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Skicka din anmälan senast måndag 26 september.

Arrangör: Idrottshögskolan
Evenemangstyp: Föreläsning
Talare
Johan Lindholm
Professor
Läs om Johan Lindholm