"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Idrottslunch: Det farliga livsnödvändiga järnet

ons
17
mar
Tid Onsdag 17 mars, 2021 kl. 11:30 - 12:15
Plats Digitalt via Zoom

Det farliga livsnödvändiga järnet– en föreläsning om järnet biologi, förekomst av järnbrist hos idrottare och effekter av järnsupplementering med eller utan probiotika.

Michael Svensson arbetar sedan 2004 som lektor i idrottsmedicin vid Umeå universitet och undervisar samt forskar inom idrottsfysiologi och idrottsnutrition, med inriktning mot hälsa och prestation. Michael har en idrottsbakgrund inom hockey och friidrott, han är bland annat tidigare svensk mästare på 1500 meter och VM-semifinalist på samma distans. Han har en tränarbakgrund inom friidrott och arbetar numer med kompetensstöd inom svensk elitidrott.

Föreläsare: Michael Svensson, lektor vid Institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering, enhet Idrottsmedicin.

Föreläsningen kommer hållas via Zoom. Föreläsningarna ges live mellan kl. 11.30-12.15 och tid kommer att finnas i slutet för att ställa frågor till föreläsarna.

Anmälan: Du behöver anmäla dig senast två dagar före respektive föreläsning. Dagen innan föreläsningen får du en kallelse med en Zoom-länk skickad till den e-postadress du uppgett i samband med din anmälan.

Covid-19 anpassade Idrottsluncher under våren 2021!

Till följd av pandemin och att Umeå universitetet beslutat att inga externa event ska arrangeras ställer Idrottshögskolan om och erbjuder sina idrottsluncher digitalt, via Zoom, under hösten 2020 och våren 2021. Lunchen på Hansson & Hammar utgår vilket gör att vi erbjuder föreläsningarna gratis under denna period!

Arrangör: Idrottshögskolan
Evenemangstyp: Föreläsning
Talare
Michael Svensson
Universitetslektor
Läs om Michael Svensson
Kontaktperson
Anna-Karin Eriksson
Läs om Anna-Karin Eriksson