Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Idrottslunch: Science on court - idrottsmedicinsk forskning i praktiken

ons
26
okt
Tid Onsdag 26 oktober, 2022 kl. 11:30 - 12:15
Plats Luxemburg, IKSU Sport

Föreläsningen riktar sig till alla som är intresserade av utveckling och forskning inom området idrottsmedicin. Den tar upp resultat och erfarenheter, samt praktiska tips kring upplägg och genomförande av idrottsmedicinska studier.

Martin Fahlström, professor och överläkare vid Institutionen för klinisk vetenskap, Medicinska fakulteten, Umeå universitet. Han har ett förflutet i badminton som spelare och tränare på elitnivå. Hans doktorsavhandling vid Umeå universitet handlade om excentrisk träning och hälseneskador i badminton. Martin har uppdrag åt Badminton World Federation (BWF) som ”on court-doctor” vid internationella tävlingar och han är ledamot i BWF:s medicinska och vetenskapliga kommissioner. Genom åren har han genomfört ett antal idrottsmedicinska studier med tonvikt på badminton.

Nyhet för Idrottsluncherna 2022

Du som inte har möjlighet att ta dig till lokalen Luxemburg kan se Idrottsluncherna live online. En länk skickas till dig som anmält dig att närvara digitalt, länken skickas dagen innan idrottslunchen. Det går inte att se filmade föreläsningar i efterhand.

Anmälan

Här kan du kan anmäla dig till evenemanget. Om du har allergier eller önskan om specialkost annat än vegetarisk, be oss kontakta dig via formuläret nedan.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Kontaktformuläret ska ej användas för känslig eller personlig information (känsliga eller integritetskänsliga personuppgifter). Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Arrangör: Idrottshögskolan
Evenemangstyp: Föreläsning
Personalbild Martin Fahlström
Talare
Martin Fahlström
Professor, överläkare
Läs om Martin Fahlström
Kontaktperson
Anna Norell Lindgren
Läs om Anna Norell Lindgren