Jag är professor i Professionell utveckling (PU) och bedriver undervisning och forskning inom PU:s fyra huvudområden: konsultation, bemötande, ledarskap och reflektion.
Jag är professor och studierektor i Professionell utveckling, har disputerat i Idrottsmedicin och är docent i Rehabiliteringsmedicin. Kliniskt är jag överläkare med specialistkompetens i Rehabiliteringsmedicin och Arbetsmedicin.
Min tidigare forskning har huvudsakligen handlat om smärta - inom idrotten, på kliniken och i labbet. I min nuvarande forskning är jag involverad i samtliga fem pågående doktorandprojekt inom professionell utveckling, som handlar om empati, bemötande, reflektion, behandlingsbegränsning och imposterfenomenet. Därtill arbetar jag i ett projekt tillsammans med forskare vid Psykologiska institutionen vid Umeå universitet. Projektet studerar hur arbetsmiljö, stress och motivation påverkar måendet och förmågan till beslutsfattande. Studiegruppen utgörs av funktionärer vid stora idrottstävlingar, som har till specifika uppgifter att fatta viktiga och avgörande beslut under stressiga och krävande arbetsmiljöförhållanden. Projektet har erhållit finansiering från Badminton World Federation.
Jag handleder doktorander och studenter inom de fyra huvudområdena i professionell utveckling: konsultation, bemötande, ledarskap och reflektion. Jag har ett djupt intresse för undervisning och utveckling av olika undervisningsformer och blev 2020 utnämnd till excellent lärare vid Medicinska fakulteten.
Martin Fahlström berättar om ämnet Professionell utveckling, där forskningen tagit fart under de senaste åren.