"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Idrottslunch: Uppmärksamhetsfokus vid träning för bästa resultat

ons
29
sep
Tid Onsdag 29 september, 2021 kl. 11:30 - 12:15
Plats Digitalt via Zoom

Forskning visar på skillnader av träningsprestanda beroende på om man fokuserar uppmärksamheten på vad kroppen gör eller på effekten av vad kroppen gör. I vilket sammanhang dessa olika typer av uppmärksamhetsfokus är ett föredra och varför det gör skillnad är dock ett pågående forskningsområde. Dessutom kan det vara oklart för tränare och tränande individer hur de ska tillämpa dessa metoder på bästa sätt.

Denna föreläsning tar upp den senaste forskningen inom uppmärksamhetsfokus och träning.Vidare funderar vi över hur man på bästa sätt kan använda sig av uppmärksamhetsfokus i praktiken. Ett kommande projekt inom främre korsbandsskada vid Umeå universitet, vilket har fått finansieringsstöd av Idrottshögskolan, kommer studera om det finns skillnader i bl.a. hjärnaktivering beroende på typen av uppmärksamhetsfokus. 

Andrew Strong är postdoktor vid Institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering - enheten Fysioterapi, och har sin grundutbildning i idrottsvetenskap från Kingston University, London. Andrews forskning handlar framförallt om proprioception (ledkänsla), uppmärksamhetsfokus och relaterad hjärnaktivitet i förhållande till främre korsbandsskada. Andrew har bl.a. jobbat som coach inom gymnastik på elitnivå, fitness instruktör samt undervisat inom biomekanik.

Anmälan senast måndag 27 september.

Arrangör: Idrottshögskolan
Evenemangstyp: Föreläsning
Talare
Andrew Strong
Staff scientist
Läs om Andrew Strong
Kontaktperson
Anna-Karin Eriksson
Läs om Anna-Karin Eriksson