"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Idrottslunch: Evidens för emotionella övergrepp inom barnidrott

ons
4
nov
Tid Onsdag 4 november, 2020 kl. 11:30 - 12:15
Plats Online via Zoom

Inger Eliasson, docent vid Pedagogiska institutionen, ger en inblick i en studie där flickor och pojkar vittnar om hur emotionella övergrepp kommer till uttryck inom svensk barnidrott. Emotionella övergrepp påverkar barnen negativt och strider mot såväl barnkonventionen som idrottens riktlinjer.

Inger Eliassons forskningsfokus ligger främst på barn- och ungdomsidrottens fostrans- och socialisationsprocesser, anpassning av idrott till barn samt till FN:s barnkonvention och barnrättsperspektivet. Hon har bland annat studerat hur tränare och barn ser på barnkonventionen, effekten av emotionella övergrepp och vad det innebär att vara föräldratränare och tränarbarn.

Föreläsare: Inger Eliasson, universitetslektor och docent i pedagogik vid Pedagogiska institutionen

Föreläsningen kommer hållas via Zoom. Föreläsningarna ges live mellan kl. 11.30-12.15 och tid kommer att finnas i slutet för att ställa frågor till föreläsaren.

Anmäan: Du behöver anmäla dig senast två dagar före föreläsningen, du kommer via din mail dagen innan respektive föreläsning att få en kallelse till föreläsningen med en zoom-länk.

Covid-19 anpassade Idrottsluncher under hösten 2020!

P.g.a. Covid-19 och att universitetet beslutat att inga externa event ska arrangeras av Umeå universitet har Idrottshögskolan beslutat att höstens idrottsluncher kommer att erbjudas digitalt, via Zoom. Lunchen på Hansson & Hammar utgår vilket gör att vi under hösten erbjuder föreläsningarna

 

Arrangör: Idrottshögskolan
Evenemangstyp: Föreläsning
Personalbild Inger Eliasson
Talare
Inger Eliasson
Universitetslektor
Läs om Inger Eliasson
Kontaktperson
Anna-Karin Eriksson
Läs om Anna-Karin Eriksson