"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Idrottslunch: Good governance bland fotbollsagenter

ons
2
dec
Tid Onsdag 2 december, 2020 kl. 11:30 - 12:15
Plats Online via Zoom

Trots att agenterna inte formellt är en del av “fotbollsfamiljen” spelar de en central roll inom fotbollen, gentemot såväl spelarna som klubbarna och regleras därför av de internationella, regionala och nationella fotbollsförbunden. Fram till 2015 rådde licenskrav för fotbollsagenter och FIFA reglerade licensvillkoren. Därefter släppte FIFA på sina krav och överlät åt de nationella förbunden att själva bestämma och dessa valde olika lösningar. Under idrottslunchen presenteras resultatet av en forskningsstudie av samtliga förbund inom EU. Hur situationen inom fotbollsagentindustrin ser ut, vilka lösningar förbunden valt och hur väl dessa fungerat.

Föreläsare: Johan Lindholm, vid Juridiska institutionen

Föreläsningen kommer hållas via Zoom. Föreläsningarna ges live mellan kl. 11.30-12.15 och tid kommer att finnas i slutet för att ställa frågor till föreläsaren.

Anmälan: Du behöver anmäla dig senast två dagar före föreläsningen, du kommer via din mail dagen innan respektive föreläsning att få en kallelse till föreläsningen med en zoom-länk.

Covid-19 anpassade Idrottsluncher under hösten 2020!

P.g.a. Covid-19 och att universitetet beslutat att inga externa event ska arrangeras av Umeå universitet har Idrottshögskolan beslutat att höstens idrottsluncher kommer att erbjudas digitalt, via Zoom. Lunchen på Hansson & Hammar utgår vilket gör att vi under hösten erbjuder föreläsningarna gratis!

Arrangör: Idrottshögskolan
Evenemangstyp: Föreläsning
Personalbild Johan Lindholm
Talare
Johan Lindholm
Professor
Läs om Johan Lindholm
Kontaktperson
Anna-Karin Eriksson
Läs om Anna-Karin Eriksson