"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Informationsträff om STINT-programmet Teaching Sabbatical

ons
19
apr
Tid Onsdag 19 april, 2023 kl. 15:00 - 16:30
Plats UB341 (Universitetsbiblioteket) samt Zoom

Välkommen till en informationsträff om Teaching Sabbatical – ett stipendium för lärare som brinner för undervisningsfrågor att vistas vid ett utomeuropeiskt universitet under en hösttermin.

Stipendieprogrammet drivs av STINT (Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning) och är ett mycket genomtänkt och förmånligt stipendium för dig som lärare men även för medföljande familj.

Mirja Cedercrantz, programansvarig vid STINT, informerar om programmet. Tidigare stipendiater deltar och berättar om sina erfarenheter av att ha sökt till, och deltagit i, programmet.

Vid behov ges seminariet på engelska.

Anmälan

Du behöver anmäla dig senast 12 april. Ange vid anmälan (under ”Övriga uppgifter”) om du vill delta på plats eller via Zoom.

Anmäl dig via denna länk

Om Teaching Sabbatical

STINT samarbetar med utvalda lärosäten baserade i USA, Singapore, Hong Kong och Japan. Som deltagare i Teaching Sabbatical vistas du vid det utländska lärosätet under hela höstterminen (augusti–december). Utgångspunkten är att du ska undervisa, till exempel genom att ge en kurs själv eller tillsammans med en kollega på värdlärosätet ("co-teaching").

STINT Teaching Sabbatical bygger på en nomineringsprocess där studierektor eller prefekt kan nominera intresserade kandidater till International Office. Därefter sker en intern granskning innan Umeå universitet nominerar 2-3 kandidater till STINT. Sista dag för nominering till International Office är 14 augusti 2023.

Läs mer om Teaching Sabbatical

Evenemangstyp: Föreläsning
Kontaktperson
Ingrid Svensson
Läs om Ingrid Svensson
Kontaktperson
Katarina Winka
Läs om Katarina Winka