Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Idrottslunch: Likvärdiga villkor i Sveriges största folkrörelse - en halvtidsrapport

ons
26
jan
Tid Onsdag 26 januari, 2022 kl. 11:30 - 12:15
Plats Luxemburg, IKSU Sport

Svensk idrott har inlett en stor organisationsförändring vilket innebär en demontering av Parasportförbundet och en inkludering av idrottare med funktionsnedsättning i befintliga specialidrottsförbund. Förändringen ställer nya krav på resursfördelning, delaktighet och tillgänglighet. Med kvalitativa och kvantitativa datainsamlingsmetoder undersöker projektet på individ-, organisations- och samhällsnivå möjligheter och barriärer för en förändring mot jämlika och jämställda villkor.

Inom en rad samhällsområden så som exempelvis idrotten, finns hinder som skapar ojämlikhet som innebär att personer med funktionsnedsättning inte får sina mänskliga rättigheter uppfyllda. Att följa den inkluderingsprocess som nu pågår inom svensk idrott innebär en unik möjlighet att förstå hur jämlikhet ”görs” i praktiken och utvinna ny kunskap som bidrar till att minska glappet mellan teori och praktik. Med blicken riktad mot idrotten bidrar projektet därmed med kunskap som flyttar fram och förnyar den aktuella forskningsfronten med avsikt att göra idrotten mer jämställd och jämlik.

Välkommen med din anmälan senast måndag 24 januari.

Arrangör: Idrottshögskolan
Evenemangstyp: Föreläsning
Personalbild Kim Wickman
Talare
Kim Wickman
Universitetslektor
Läs om Kim Wickman
Personalbild Staffan Karp
Talare
Staffan Karp
Universitetslektor
Läs om Staffan Karp
Personalbild Madelene Nordlund
Talare
Madelene Nordlund
Universitetslektor
Läs om Madelene Nordlund
Kontaktperson
Anna-Karin Eriksson
Läs om Anna-Karin Eriksson
Anmäl dig här

Anmälan

Här kan du kan anmäla dig till evenemanget.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).