"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Innovation Talks: Digitala plattformar och social innovation

tor
5
maj
Tid Torsdag 5 maj, 2022 kl. 12:00 - 13:00
Plats Rotundan, A Working Lab

Världen står idag inför utmaningar som vi vet kommer kräva stora omställningar samtidigt som digitala plattformar, av alla de slag, håller på att förändra hela branscher, sektorer och samhällen. Plattformar, ofta utvecklade av globala teknikbolag och koncentrerade till större städer och tillväxtregioner. Men vad skulle hända ifall det fanns verktyg så att vem som helst kunde utveckla dessa plattformar, och göra det för vad som helst? På vilka sätt skulle det kunna bidra till en ökad gemensam förmåga att hantera accelererande samhällsutmaningar och till en snabbare omställning mot mer hållbara samhällen?

Per Levén, lektor vid institutionen för informatik, berättar om ett projekt där de utvecklat och experimenterar med ett sådant verktyg, med stora inslag av social innovation. Projektet är ett samarbete med aktörer från civilsamhälle, offentlig sektor och näringsliv och syftar till att göra skillnad i en värld i allt större behov av omställning och samverkan.

Den här gången är det Innovationskontoret tillsammans med Enheten för forskningsstöd och samverkan och Mötesplats Social Innovation vid Umeå universitet som bjuder in.

Du kan delta på plats och få en lunchwrap eller följa föreläsningen digitalt. Anmäl dig till inspirationsföreläsningen via eventbrite.  

-------
Innovation Talks arrangeras av Innovationskontoret vid Umeå universitet, Enheten för forskningsstöd och samverkan vid Umeå universitet, Uminova Innovation, Umeå Biotech Incubator, och eXpression Umeå  .

Evenemangstyp: Föreläsning