"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Konsert med kompositör Frida Johansson

tor
23
feb
Tid Torsdag 23 februari, 2023 kl. 12:10 - 12:45
Plats Ljusgården, Lärarutbildningshuset

Torsdag 23 februari
Kl. 12-10-12.45
Ljusgården, Lärarutbildningshuset

Kultur på campus fyller 20 år!

Det började 2003 som ett roligt infall och i dag finns efterföljare både i Sverige och utomlands. Målet har varit att inspirera med kultur och de hittills 500 arrangemangen har setts av över 100 000 människor. Efterföljare finns på andra håll, men originalet hittar du här på Umeå universitet!

Umeåbaserade Frida Johansson är en kompositör och musiker som skrivit musik för bland annat teater (Dramaten, Orionteatern, Ögonblicksteatern, Norrbottensteatern), radio (julkalendern Knäckarbanketten 2020, julkalendern Bergvaktarens hemlighet 2022) och TV-spel (Unravel, Star Stable).

Frida har sin grund inom folkmusiken och är medlem i vokalkvartetten Kraja men har även rört sig i andra genres med band som Säkert!, Barnet, Väärt, Ára och 1900. Under det senaste decenniet har fokus allt mer legat på att komponera originalmusik till rörligt material och under denna konsert får vi följa med på musikens resa genom de olika projekten. Allt från de västerbottniska skogarna i Unravel till trollens värld i Bortbytingen över till barocktoner i Knäckarbanketten samt helt ny musik till en kommande dokumentärfilm.

Musiken framförs live av Frida Johansson på klaviatur/fiol/sång. Med sig på scen har hon Mi von Ahn på gitarr/klaviatur/sång, Sunniva Abelli (från Rim, Tradpunkt) på nyckelharpa/sång och Amanda Lindgren (från Systraskap, Barnet, Jeff Elliot) på slagverk/kornett/klaviatur/sång.

I samarbete med Umefolk

Arrangör: Kultur på campus
Evenemangstyp: Övrigt
Kontaktperson
Jonas Ericson
Läs om Jonas Ericson