"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Mötesplats Biosfär

mån
10
okt
Tid Måndag 10 oktober till onsdag 12 oktober, 2022 kl. 10:00 - 12:30
Plats Folket Hus, Umeå och Naturum Vattenriket, Kristianstad (hybridkonferens)

Mötesplats Biosfär är en mötesplats för forskare, beslutsfattare, forskningsfinansiärer och andra samhällsaktörer för att gemensamt upptäcka möjligheten med biosfärområden som arenor för forskning och innovation relaterad till de globala hållbarhetsmålen. Konferensen är även en möjlighet att stärka biosfärområdenas kunskap om aktuella forskningsområden och -intressen kopplade till Agenda 2030.

Mötesplats Biosfär fokuserar på lokala förhållanden och förutsättningar i Sverige och hämtar också inspiration från andra länder. Programmet inkluderar akademisk och traditionell kunskap med bidrag från forskning och erfarenheter från samhället, och skapar gott om tillfällen för dialog och diskussioner deltagarna emellan.

Är du forskare, samhällsaktör, beslutsfattare eller forskningsfinansiär? Gillar du att samarbeta över sektors- och ämnesgränser för hitta innovativa lösningar för ett hållbart samhälle? I så fall är Mötesplats Biosfär konferensen för dig! Här utforskar och utvecklar du praktiska lösningar för genomförande av Agenda 2030 med Sveriges biosfärområden som arena.

Mötesplats Biosfär är den första nationella biosfärkonferensen som syftar till att stärka kopplingen mellan kunskapsutveckling, praxis och policy. Konferensen arrangeras i Skåne och i Västerbotten, en del av Sápmi, som en gemensam hybridkonferens.

Konferensen arrangeras av Biosfärprogrammet Sverige, Lunds universitet, Umeå universitet och SLU i Umeå.

Mer information, program och anmälan

Läs mer på konferenssidan på Biosfärprogrammets webbplats: Mötesplats Biosfär 10-12 oktober 2022

Evenemangstyp: Konferens
Kontaktperson
Lena Maria Nilsson
Läs om Lena Maria Nilsson