"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

NorrlandsOperan ger försmak av Tartuffe

ons
30
mar
Tid Onsdag 30 mars, 2022 kl. 12:10 - 12:40
Plats Ljusgården, Lärarutbildningshuset

NorrlandsOperan ger försmak av Tartuffe

Onsdag 30 mars
12.10-12.40
Ljusgården, Lärarutbildningshuset

Precis innan Skandinavienpremiären kommer NorrlandsOperan upp till Kultur på campus för att ge oss ett smakprov ur Molières komiska klassiker Tartuffe.

Ensemblen består av några av sångarna (i sina scenkostymer!) samt regissör Anne Barslev och dirigent Fredrik Burstedt som berättar om arbetet med produktionen. Vid flygeln, Jonas Olsson.

Operan Tartuffe, efter Molières komedi, handlar om bedragaren som nästlar sig in i en familj som bokstavligen faller samman bit för bit. Med Tartuffe skrev Molière in sig i den absoluta världsdramatiken. Samtiden förstod att familjen var en metafor för samhället och Tartuffe en metafor för kyrkan. Pjäsen hade en sådan slagkraft att Ludwig XIV, under påverkan av ärkebiskopen, förbjöd den kort efter urpremiären i Versailles. Molière skapade sig fiender inom kyrkan för resten av livet och pjäsen kunde inte spelas. 

Pjäsen fick dock kultstatus och namnet Tartuffe är för evigt förknippat med hycklare som skenbart och överdrivet låtsas vara dygdiga.

NorrlandsOperan erbjuder ett superbilligt studenterbjudande för föreställningen som har premiär 2 april. Mer om det på plats!

Om föreställningen

Arrangör: Kultur på campus
Evenemangstyp: Övrigt
Kontaktperson
Jonas Ericson
Läs om Jonas Ericson