"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Gregarious (utdrag ur)

ons
16
okt
Tid Onsdag 16 oktober, 2019 kl. 12:10 - 12:40
Plats Lärarutbildningshuset

Nycirkus i världsklass! Gregarious är inte episk, den är inte heroisk. Gregarious är en ärlig, svettig och lekfull show som visar en annorlunda sida av sportens värld.

Inom cykling använder man gregarious för att definiera personen som bär allt vatten och cyklar framför gruppen för att bryta vinden. Den här personens enda jobb är att göra det möjligt för hens lagledare att vinna loppet. Den här personen kommer själv aldrig att uppnå berömmelse. Den faktiska definitionen av Gregarious är: Behovet av att vara en del av en grupp eller en flock. Vissa djur som bin är gregarious medan andra som tigrar är solitära. Människan verkar ha behovet att vara både gregarious och solitär.

Dessa två definitioner har inspirerat artisterna under hela kreationsperioden. Med akrobatik och komedi undersöks relationen mellan två människor och deras behov att vara gregarious och solitära. Artisterna blandar ett subtilt och lekfullt sätt att agera med en hög teknisk nivå i cirkusdisciplinerna. Av och med Nilas Kronlid & Manel Rosés


Trailer

 

I samarbete med Umeå Teaterförening

Arrangör: Kultur på campus
Evenemangstyp: Övrigt