"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Pen and Paper Quartet Av Anders Lind

fre
7
maj
Tid Fredag 7 maj, 2021 kl. 12:10 - 12:20
Plats https://www.facebook.com/kulturpacampus

Fredag 7 maj
Kl. 12.10-12.20
Live på Facebook

Hur låter ett verk som komponerats för fyra musiker, eller snarare fyra digitalt medierade versioner av en enda musiker, som använder penna och papper som musikinstrument?

Verket Pen and Paper Quartet är skapat som en del av tonsättaren och lektorn Anders Linds konstnärliga forskning vid Institutionen för Estetiska ämnen, Umeå universitet, med koppling till fälten Telematic Performance och Networked Music Performance. Med verket undersöker Lind konstnärliga möjligheter och begränsningar som uppstår vid live-uppföranden av musik över nätverk.

Pen and Paper är ett utforskande av ljud och video, där en solomusiker musicerar i realtid med penna och papper som musikinstrument.  Med hjälp av en för verket specifikt utvecklad applikation uppstår en simulerad kvartett, där Lind interagerar i realtid med tre digitalt medierade och fördröjda (delayed) versioner av sig själv under framförandet.

Fördröjningskedjor (delay-chains) för ljud och video används som grundläggande parameter för kompositionen, liksom fyra metoder för att arbeta med dynamik i ett digitalt medierat livemusikframförande. Linds framförande på Kultur på campus strömmas i realtid från Stockholm, Sverige och har tidigare framförts vid Society of Artistic Research och Earth Day Art Model 2021.

Länkar till tidigare nätverksbaserade framföranden av Lind inom ramen för hans konstnärliga forskning:

Embracing Distance (2020)

Latency Music (2020)

Arrangör: Kultur på campus
Evenemangstyp: Övrigt