"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Workshop: Life Science pitchar och andra utlysningen inom EC Postdoctoral Programme

tis
15
nov
Tid Tisdag 15 november, 2022 kl. 10:00 - 11:00
Plats Umeå University campus - not yet determined

Tid för workshop: 15 november, kl 10:00-11:00
Plats: Lilla hörsalen, KBC

Varmt välkommen! Ingen registrering behövs

Denna workshop är ett öppet informellt möte för att informera om den andra utlysningen av det tvärvetenskapliga postdoktorprogrammet "Excellence by Choice" (EC) i life science – det finns några viktiga förändringar i processen.

Workshoppen är också en plattform för diskussion och identifiering av nya samarbeten. Det övergripande temat är att främja synergier från molekylär till klinisk forskning, inklusive biologiska och medicinska problem, teknologier, metoder, resurser, och så vidare.

Workshoppen börjar med tre pitchar. Vart och ett av ämnena beskrivs kortfattat med en 5 minuters pitch följt av 5 minuter för frågor och diskussion. Workshoppen avslutas med en presentation av processen för den andra omgången av rekrytering av EC-postdoktorer av Yaowen Wu, föreståndare för UCMR.

Umeå centrum för mikrobiell forskning, UCMR, och UPSC i samarbete med IceLab, KBC, MIMS och WCMM organiserar nu den andra utlysningen av det multidisciplinära EC Postdoc-programmet i life science. Programmet avser att rekrytera 17 högt kvalificerade internationella postdoktorer. Fyra postdoktorer har redan valts ut i den första utlysningsomgången.

Programme:

Chair: Ove Nilsson (UPSC)/Yaowen Wu (UCMR)

10:00 Johan Henriksson (MIMS, Molbiol): Massively scaling up experiments with droplet microfluidics

10:10 Nicolò Maccaferri (Physics) and André Mateus (MIMS, Chemistry): Investigating molecular dynamics with ultrafast two-dimensional spectroscopy

10:20 Athar Alam (Clinmicro): The enigmatic ClpB

10:30 Yaowen Wu (UCMR): Second call of the EC Postdoctoral Programme in life science

10:45 Discussion and closing remarks

Evenemangstyp: Workshop