"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Sagor för vuxna – öppen föreläsning om härskartekniker

ons
23
okt
Tid Onsdag 23 oktober, 2019 kl. 12:00 - 13:15
Plats Humanisthuset, Vardagsrummet

Har du blivit osynliggjord på möten eller under grupparbeten? Och känt att du varit utsatt för något både subtilt och starkt att du börjat tvivla på din förmåga? Eller är du rent av den som själv vill styra genom att förtala eller skuldbelägga andra?

Kommittén för lika villkor vid humanistiska fakulteten bjuder in till öppen föreläsning om härskartekniker med dramapedagogen Anna-Karin Kask, författare till boken Härskartekniker: Sagor för vuxna (2018).

Föreläsningen handlar om makt- och härskartekniker och om hur vi ibland kan bete oss mot varandra i grupp. Det är erfarenheter tolkade och gestaltade i sagoform där dessa synliggörs på ett humoristiskt sätt både för igenkänning och personlig utveckling.

Författaren Anna-Karin Kask har en fil.kand. i drama- och bildpedagogik och har arbetat med grupputveckling, värdegrundsarbete, kommunikation, kroppsspråk och gestaltning i över tjugo år, och arbetar idag som handledare och dramapedagog.

OBS! Då Kommittén för lika villkor med detta arrangemang främst vänder sig till studentar (föreläsningen är dock öppen för alla) uppmanas härmed lärare att uppmuntra studenter till deltagande.

Program

12.00-12.15 Presentation av likavillkorskommittén vid Humfak och föreläsaren Anna-Karin Kask.
12.15 – 13.00 Föreläsning om härskartekniker i vardagen tolkade som sagor. Med Anna-Karin Kask, författare och dramapedagog.
13.00-13.15 Frågor i anslutning till föreläsning.

Evenemangstyp: Föreläsning
Kontaktperson
Ann Cristin Winroth
Läs om Ann Cristin Winroth