"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Samhällsomvandling i norr – vad är universitetets roll?

fre
2
dec
Tid Fredag 2 december, 2022 kl. 12:00 - 13:00
Plats Ljusgården, Lärarutbildningshuset

Universitetets roll i samhället har förändrats under de senaste 80 åren. Vad betyder det för Umeå universitet och universitetets roll i den pågående samhällsomvandlingen i norr?

Kom och lyssna på Johan Gribbe som presenterar rapporten ”Förändring och kontinuitet: Reformer inom högre utbildning och forskning 1940–2020”.

Efter presentationen blir det ett panelsamtal med fokus på Umeå universitets roll i den pågående samhällsomvandlingen, men också vilka förväntningar som ställs på universitetet.

Med i panelsamtalet är Kristina Lejon, professor och prodekan, Pär Lärkeryd, VD Norra Skog, Sofia Lundberg, rektor vid Handelshögskolan och Modar Alhamdan, ordförande Medicinska studentkåren.

12.00 Välkommen, moderator Per Melander inleder

12.05 Presentation av rapporten, Johan Gribbe, utredare Universitetskanslerämbetet (UKÄ)

12.25 Panelsamtal

12.55 Avslutning

Universitetsledningen vill bidra till att Umeå universitet är en spännande plats för kreativa möten och uppmuntra till nyfikenhet i frågor som kan bidra till universitetets utveckling.

Ambitionen är att stärka campus som akademisk miljö och mötesplats, bland annat genom fakta- och kunskapsbaserade samtal och debatter om aktuella samhällsfrågor för studenter, medarbetare, samarbetspartners och intresserad allmänhet.

Evenemangstyp: Föreläsning

Föreläsare: Johan Gribbe

Kontaktperson
Per Nilsson
Läs om Per Nilsson