"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Vetenskap och elitidrott: Som handen i handsken

fre
18
okt
Tid Fredag 18 oktober, 2019 kl. 13:15 - 15:00
Plats Vardagsrummet, Humanisthuset

Profilområdet Idrott, fysisk aktivitet och hälsa vid Institutionen för psykologi presenterar stolt:

Andreas Ivarsson, forskare vid Högskolan i Halmstad och vetenskaplig rådgivare i Arsenal FC

 

Vetenskap och elitidrott: Som handen i handsken?

Välkommen till ett föredrag med Andreas Ivarsson som kommer att berätta om sin syn på kopplingen mellan vetenskap och elitidrott baserat på sitt arbete som vetenskaplig rådgivare i fotbollsklubben Arsenal.

Andreas kommer att beskriva hur de arbetar i Arsenal för att bedöma forskning och omvandla forskning till kunskap som klubben kan använda i sin verksamhet. Andreas kommer att prata om utmaningar i sitt arbete med ett vetenskapligt perspektiv inom elitidrott samt diskutera vilka hinder och möjligheter han ser för att bedriva praktiknära forskning inom elitidrott.

Andreas Ivarsson är docent vid Högskolan i Halmstad. Hans forskning handlar bland annat om idrottsskadans psykologi samt prestations- och hälsoförbättrande interventioner bland idrottare. Andreas är också vetenskaplig rådgivare i fotbollsklubben Arsenal och är inblandad i ett flertal forsknings- och utbildningsprojekt i samarbete med den svenska idrottsrörelsen.

Presentationen är ca en timme lång. Därefter följer frågestund och diskussion. Arrangemanget är gratis. Alla är välkomna!

Evenemangstyp: Föreläsning
Kontaktperson
Andreas Stenling
Läs om Andreas Stenling