"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Studera i ett annat land – sök utbytesstudier inom Europa

fre
12
feb
Tid Fredag 12 februari, 2021 kl. 12:00 - 13:00
Plats Digital träff

Som student vid Umeå universitet kan du ansöka om att åka på utbytesstudier i ett annat land inom Europa. Från den 1 februari utlyser International Office de universitetsövergripande utbytesplatserna inom Europa (Nordlys, Keele University och Würzburg universitetet) för läsåret 2021/2022. Sista ansökningsdag är den 1 mars.

Ta reda på var du kan ansöka och vad det innebär att åka på utbyte - kom till vårt digitala informationsmöte!

Med på träffen är Maria Hedlund, student på Programmet för litteraturvetenskap och kreativt skrivande. Just nu pluggar hon nordisk foktro, isländsk kultur och isländska på Island.

Länk till mötet skickas ut samma dag som mötet till alla som anmäler sig. Du anmäler dig längst ner på denna sida. 

Marias bästa tips gällande utbytesstudier: 

1. Gör din ansökan i god tid. Ta reda på allt du behöver veta inför ansökningsprocessen och gör den sedan så fort du har möjlighet.

2. Spara undan pengar så att du har en buffert att ta av! Du kommer vilja resa, shoppa, äta på restauranger och inte behöva leva typiskt student-snålt – tro mig. Det kan även vara smart att lägga undan några extra tusenlappar utifall du skulle behöva sitta i karantän när du kommer fram till ditt värdland. I många fall är det hotell som gäller, hotell som du själv behöver bekosta. Om du har det i åtanke blir det mycket lättare ekonomiskt om du skulle behöva sitta i karantän.  

3. Tvekar du över att åka? Känns det läskigt eller kanske alltför främmande att bo och studera utomlands? Då är det mest troligt just du som behöver åka! Att åka på utbyte ÄR läskigt. Men det är också roligt, motiverande och framför allt utvecklande. Du kommer träffa en massa nya, underbara människor, lära dig nya saker, kanske lära dig nya språk – och när du kommer hem igen kommer du tycka att allt det där som var läskigt eller tufft på hemmaplan är piece of cake.

Mer information om utlysningen hittar du på sidan: Utbytesstudier inom Europa.

Evenemangstyp: Övrigt
Anmäl dig här

Anmälan

Här kan du kan anmäla dig till evenemanget.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Kontaktformuläret ska ej användas för känslig eller personlig information (känsliga eller integritetskänsliga personuppgifter). Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).