"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Study Friday: Vill du veta mer om AI?

fre
7
dec
Tid Fredag 7 december, 2018 kl. 10:00 - 14:00
Plats MIT-fokusmiljö i MIT-huset

Ur programmet:

10.00-10.15 Kaffe och information om AI-satsningar

10.15-11.15 Glimtar från en AI-kurs: Introduktion till Deep Learning (Kalle Prorok)
Välkommen till en grundläggande introduktion om Deep Learning! Vi kommer titta på metoder där datorn kan lära sig se skillnad på modekläder, analysera filmrecensioner och klura på huspriser. Det är bra, men inte nödvändigt, om du kan programmera och då helst i Python, som vi även ger en liten introduktion till, och vi kommer köra via en molntjänst så att körningarna går fort och enkelt, om du vill/kan programmera kan du köra en analys på data du har tagit med dig eller når via Internet. Vi kommer även titta på problematik såsom skalning och överträning och lite om mer avancerade nät och olika sätt att få datorn att lära sig på.

11.15-12.00 Vad är AI och vad ska vi ha den till? Del III: AI för bättre hälsa – AI som expert, coach, och kanske till och med som vän? (Helena Lindgren)

12.00-13.00 LUNCH/PANEL

13.15-14.00 Glimtar från en AI-kurs: Kreditrisk – förutsäga återbetalningsförmåga av lån med hjälp av AI (Markus Ådahl)
Banker och andra finansiella företag lånar ut pengar till individer och företag, men hur stor är sannolikheten att de får tillbaka pengarna? Med "machine learning"-metoder kan man, utifrån data om individen eller företaget, försöka uppskatta denna sannolikhet i syfte att endast låna ut till de som bedöms kunna betala tillbaka.

Löpande i seminarierummet:
Demonstrationer och möjligheter att testa interaktiv AI-teknik byggd inom forskning och utbildning: Augmented Reality, robotar, beslutsstödssystem.

Evenemangstyp: Övrigt
Personalbild Helena Lindgren
Talare
Helena Lindgren
Professor
Läs om Helena Lindgren
Personalbild Markus Ådahl
Talare
Markus Ådahl
Universitetslektor
Läs om Markus Ådahl
Kontaktperson
Helena Lindgren
Läs om Helena Lindgren