"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Umeå Arktiska Seminarium II Oktober 2019

tor
31
okt
Tid Torsdag 31 oktober, 2019 kl. 12:00 - 13:00
Plats Universitetsklubben

Carina Keskitalo, Arcum-affilierad professor i statsvetenskap, håller seminarium om

Mistra Arctic Sustainable Development - Sveriges första forskningsprogram för arktisk samhällsvetenskap och humaniora?

Arktiska frågor har fått ett allt högre politiskt fokus under de senaste åren, och i Sverige var ett exempel på detta Mistras utlysning inom samhällsvetenskap- och humanioraforskning. Carina Keskitalo var forskningsledaren för initiativets andra, program, fas och diskuterar både sammansättningen av ett Mistraprogram, den politiska kontexten för forskning och resultaten från programmet. Seminariet hålls på engelska.

Eftersom vi bjuder på en lättare lunch behöver du anmäla dig till seminariet senast måndagen den 28 oktober.


Registering görs längst ner på sidan.

Evenemangstyp: Seminarium

E. Carina H. Keskitalo är professor i statsvetenskap vid Institutionen för geografi vid Umeå Universitet. Hennes arbete fokuserar främst på miljö- och naturresurspolitik och arktiskt/nordligt samarbete. Hon har i nästan tjugo år studerat arktiskt samarbete, bland annat i en avhandling som analyserade konstruktionen av Arktis som en internationell åttastatlig region (Negotiating the Arctic, Routledge) och i studier av svensk och europeisk arktispolitik. Keskitalo var vetenskaplig ledare för Sveriges första större samhällsvetenskapliga och humanistiska forskningsprogram Mistra Arctic Sustainable Development. Hon har som författare eller redaktör, ofta i samarbete med andra, publicerat åtta böcker och över hundra vetenskapliga artiklar och bokkapitel.

Talare
Carina Keskitalo
Professor
Läs om Carina Keskitalo
Anmäl dig här

Anmälan

Här kan du kan anmäla dig till evenemanget.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Kontaktformuläret ska ej användas för känslig eller personlig information (känsliga eller integritetskänsliga personuppgifter). Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).