"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Umeå arktiska seminarium mars 2019

fre
1
mar
Tid Fredag 1 mars, 2019 kl. 12:00 - 13:00
Plats universitetsklubben

Linus kommer att tala om regionala utvecklingsstrategier: positiva och negativa urbana spridningseffekter, och förhållandet mellan staden och glesbygden.

Linus Lundström är doktorand vid Charles Darwin University i Australien, men är placerad vid Arktiskt centrum vid Umeå universitet. Hans forskningsintressen handlar om regional utveckling, glesbygd och urbanisering, samhällskrafter och särskilda aspekter av det arktiska sammanhanget.

Linus forskning görs som en del av projektet Cities of the North, och han undersöker och jämför regional utvecklingspolitik i glesbefolkade norra områden över hela världen, samt akademikers arbetsförflyttning och glesbygdsförlopp med fokus på Västerbotten i Sverige och norra Australien i Australien.

Seminariet kommer att utmana gängse normer om stadens roll och diskutera och jämföra olika strategier för regional tillväxt samt utveckling i flera nordliga områden i Skandinavien, Nordamerika och Australien.

Seminariet hålls på engelska och eftersom vi bjuder på en lättare lunch vill vi att du anmäler ditt deltagande före tisdagen den 26 februari 2019. Var vänlig anmäl dig via formuläret nedan.

Evenemangstyp: Seminarium
Kontaktperson
Anngelica Kristoferqvist
Läs om Anngelica Kristoferqvist
Anmäl dig här

Anmälan

Här kan du kan anmäla dig till evenemanget.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Kontaktformuläret ska ej användas för känslig eller personlig information (känsliga eller integritetskänsliga personuppgifter). Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).