"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Fortbildning om AI, digitalisering och digitala verktyg: Vad är AI egentligen?

tis
16
feb
Tid Tisdag 16 februari, 2021 kl. 13:15 - 15:00
Plats ZOOM

AI Competence for Sweden och Humlab på Umeå universitet anordnar i samarbete med Region Västerbottens Kulturenhet under corona-våren 2021 digitala fortbildningstillfällen för kulturarbetare, konstnärer och kulturaktörer i Västerbottens län. Detta är det första tillfället. 

 


Vad är AI egentligen? Och hur kommer det att påverka våra vardagsliv och professioner?

 

13.15 Helena Lindgren, professor i datavetenskap vid Umeå universitet, föreläser om tekniken och algoritmerna bakom AI och förklarar hur det kommer att förändra och påverka våra liv inom i sort sett alla verksamhetsområden i samhället. Även kulturlivet kommer att påverkas av och innehålla AI-inslag. Det kan handla om nya metoder och tekniker, om interaktion människa - robot, om hur man når publik med nya metoder och innovationer.

13.45 Kalle Grill, filosof vid Umeå universitet, föreläser om människans och individernas relation till ny teknik, om människans autonomi i relation till AI och algoritmer. Det kan handla om risker för demokratin och för individers självbestämmande. Men också om nya möjligheter. Hur ska man se på AI ur ett etiskt perspektiv? Kan AI-verktyg användas av Makten för att kontrollera medborgarna. Var kommer människan in?

14.15 Carl-Erik Engqvist, konstnärlig ledare på Humlab vid Umeå universitet, föreläser om hur AI kan komma att förändra villkoren för konstnärer och öppna upp för nya metoder och processer i det konstnärliga arbetet. Med utgångspunkt främst i bildkonsten lyfter Carl-Erik ett antal exempel på vad som redan görs idag och vad som kan tänkas komma i en värld där AI är en självklar del av vår vardag och i våra professioner.

Anmälan

Detta är ett kostnadsfritt arrangemang och öppet för alla.

Anmäl dig via formuläret nedan, senast måndag 15 februari och få en Zoomlänk kl. 13.00 tisdag 16 februari.

Arrangör: Humlab
Evenemangstyp: Föreläsning
Kontaktperson
Jon Svensson
Läs om Jon Svensson
Anmäl dig här

Anmälan

Här kan du kan anmäla dig till evenemanget.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Kontaktformuläret ska ej användas för känslig eller personlig information (känsliga eller integritetskänsliga personuppgifter). Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).