Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Várdduo seminarium med Ragnhild Nilsson

ons
1
dec
Tid Onsdag 1 december, 2021 kl. 13:30 - 15:00
Plats Várdduo / Zoom

Várdduo seminarium med Ragnhild Nilsson

Att bearkadidh. Om samiskt självbestämmande och samisk självkonstituering.

Ragnhild presenterar sin avhandling som utgår från de idéer samerna i Sverige har formulerat om vad samiskt självbestämmande är för något, hur det kan implementeras, dvs. vilka organisatoriska lösningar eller förslag som föreslås och vad som konstituerar den samiska grupp som också ska ta del av detta självbestämmande. Förutom teori rörande urfolks juridiska och politiska rätt till självbestämmande använder hon samiska analysbegrepp (laahkoe, maadtoe, bearkadidh, dajve, maahtoe, vuekie)  för att analysera samiska idéer om självbestämmande och självkonstituering och för att kontrastera befintlig juridisk/politisk teori.

Seminariet ges som hybrid med möjlighet att delta på plats på Várdduo eller digtialt via zoom. Vill du delta på plats så krävs anmälan då det är det ett begränsat antal platser.

Här finns zoomlänk.

Evenemangstyp: Seminarium

Ragnhild Nilsson 
Statsvetenskapliga institutionen
Stockholms universitet

Kontaktperson
Lena Maria Nilsson
Läs om Lena Maria Nilsson
Anmäl dig här

Anmälan

Här kan du kan anmäla dig till evenemanget.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).