"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Webbinarium: Arbetsanpassning och rehabilitering – roller och ansvar

tis
21
jun
Tid Tisdag 21 juni, 2022 kl. 13:00 - 14:15
Plats Digitalt

Tydliga roller och ansvar är tillsammans med väl fungerande samverkan viktiga nycklar, både för det förebyggande arbetsmiljöarbetet och för anpassning och arbetsplatsinriktad rehabilitering.

Det förutsätter gemensamma och väl förankrade mål och rutiner, där det tydligt framgår vad som ska genomföras, när, hur och av vem.

Partsrådet bjuder in till ett webbinarium om roller och ansvar för arbetsanpassning och rehabilitering på arbetsplatsen.

Anmäl dig här

Hanna Larsson, socialförsäkringsexpert på Arbetsgivarverket, berättar hur arbetsgivarens rehabiliteringsansvar ser ut och visar det material Arbetsgivarverket har tagit fram som ett stöd till sina medlemmar.

Anna Sjösten och Caroline Amarelle, personalkonsulter, beskriver tillsammans med Katarina Larsdotter Wendel, skyddsombud, hur de jobbar för att skapa ett aktivt arbete med arbetsanpassning och rehabilitering på Lunds universitet.

Terese Östlin, nationell försäkringssamordnare för sjukförsäkring på Försäkringskassan, berättar om Försäkringskassans uppdrag att samordna rehabilitering i ärenden om sjukpenning.

Under webbinariet finns det möjlighet att ställa frågor till föreläsarna.

Arrangör: Personalenheten
Evenemangstyp: Seminarium