"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Workshop: Ökad attraktionskraft för kunskapsnationen Sverige

tis
29
jan
Tid Tisdag 29 januari, 2019 kl. 10:00 - 11:30
Plats Samvetet, Samhällsvetarhuset

Välkommen till en workshop om internationaliseringsutredningens slutbetänkande: Ökad attraktionskraft för kunskapsnationen Sverige.

I oktober 2018 överlämnades internationaliseringsutredningens slutbetänkande, Ökad attraktionskraft för kunskapsnationen Sverige (SOU 2018:78) till Utbildningsdepartementet. Umeå universitet har fått slutbetänkandet på remiss, första delen av utredningen var ute på remiss under våren 2018 och universitetet lämnade ett yttrande i juni.

I slutbetänkandet lämnar utredaren förslag som syftar till att öka Sveriges attraktivitet som studiedestination och kunskapsnation bl.a. genom att underlätta internationell studentrekrytering, förenkla utländska studenters väg till Sverige och öka synligheten utomlands för Sverige som kunskapsnation och studiedestination.

Den 29 januari hålls en presentation av slutbetänkandet med efterföljande diskussion. Anmäl dig senast 28 januari kl 15.

Remiss av SOU 2018:78 Ökad attraktionskraft för kunskapsnationen Sverige

Evenemangstyp: Workshop
Kontaktperson
Sandra Lundström
Läs om Sandra Lundström
Anmäl dig här

Anmälan

Här kan du kan anmäla dig till evenemanget.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Kontaktformuläret ska ej användas för känslig eller personlig information (känsliga eller integritetskänsliga personuppgifter). Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).