"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Workshop om lönesamtal – för lönesättande chefer

tor
2
jun
Tid Torsdag 2 juni, 2022 kl. 13:00 - 15:00
Plats Triple Helix

Kursinnehåll

Vill du tillsammans med andra lönesättande chefer öva dig i att hålla lönesamtal? Vill du bygga på dina kunskaper när det gäller syftet med samtalet, förberedelser inför och innehållet i samtalet samt kopplingen mellan utvecklings- och lönesamtalet? 

I denna workshop varvas teori med praktik där deltagarna får träna praktiskt i att hålla lönesamtal samt ges möjlighet till att reflektera och dela med sig av sina kunskaper och tips till varandra!

I den teoretiska delen går vi igenom syftet med lönesamtalet, dina förberedelser inför samtalet, vad ett samtal bör innehålla och hur du genomför samtalet. Alltså vad du bör tänka på inför, under och efter samtalet. 

I den praktiska delen får du tillsammans med en annan gruppdeltagare öva dig i att hålla lönesamtal utifrån två olika case. Du kommer att få prova på både att ha rollen som chef och rollen som medarbetare. Efter varje case ges tid att reflektera tillsammans med den andra gruppdeltagaren innan alla återsamlas för en dialog i helgrupp där ni reflekterar och byter erfarenheter och tips med varandra.

Inför workshopen behöver du avsätta lite tid för förberedelser. Du förväntas ta del av dessa inspelade filmer (totalt 17 minuter):

  • ”Arbetsgivarrollen - individuell lönesättning” (5 min)
  • ”Rollen som lönesättande chef” (5 min)
  • Utvecklingssamtalet (7 min) https://www.aurora.umu.se/min-anstallning/kompetensutveckling/utvecklingssamtal/

Du får tillgång till de två första filmerna efter din amälan till workshopen.

Anmäl dig till workshopen

Arrangör: Personalenheten
Evenemangstyp: Workshop
Kontaktperson
Susanne Sundqvist
Läs om Susanne Sundqvist