"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Yael & the Mothers, konsert & fredsmarsch

fre
23
nov
Tid Fredag 23 november, 2018 kl. 12:10 - 12:55
Plats Lärarutbildningshuset

Fredsmarsch: start kl. 11.00 på Rådhustorget, vi går upp till campus
Konsert: kl. 12.10, Lärarutbildningshuset

Yael Deckelbaum är en Israelisk/Kanadensisk singer-songwriter och aktivist. När hon var 16 vann hon första pris i tävlingen "Israels bästa singer/songwriter" och sedan dess har hon släppt tre soloalbum och medverkat på ett flertal inflytelserika album i Israel.

Som ledare för "Women Wage Peace"-rörelsen () har hon engagerat tiotusentals att aktivt verka för fred i mellanöstern. Women Wage Peace är en gräsrotsrörelse från 2014 som verkar för att få ett slut på konflikten mellan Israel och Palestina. De tiotusentals medlemmarna, de flesta kvinnor, är judar, araber, religiösa och sekulära. Målet är en ömsesidigt bindande fredlig överenskommelse, acceptabel för båda sidor.

Precis innan konserten kommer en fredsmarsch arrangeras av Umeå Studentkår med samarbetspartners samt Kultur på campus. Marschen startar på Rådhustorget kl. 11 och avslutas i Lärarhuset just innan konserten. Yael och bandet kommer att gå med, häng på du också!

Bandet önskar även att de medverkande skickar in namnet på den stad man kommer ifrån för att sedan använda detta på ett fint sätt i konserten. Gör detta senast 21 november genom att kommentera i Facebookeventet.

Videon "Prayer of the Mothers" har miljontals views på YouTube.

Konserten i samarbete med MADE.

Välkomna att marschera för fred!

Arrangör: Kultur på campus
Evenemangstyp: Övrigt
Kontaktperson
Jonas Ericson
Läs om Jonas Ericson
Kontaktperson
Martin Gustafson Olausson
Läs om Martin Gustafson Olausson