Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Besök Umeå universitet

Kom till något av våra fyra campus och upptäck den inspirerande miljö som våra omkring 4 300 anställda och närmare 34 000 studenter arbetar i.

Varje år tar universitetet emot många besök. Allt från politiker och representanter för olika organisationer till pensionärsgrupper och gymnasieklasser besöker oss.

Guidad tur på campus

Är du intresserad av att göra ett besök för att få bättre inblick i vad ett universitet är och vad vi har att erbjuda, få fakta och historik om Umeå universitet samt en guidad rundtur på universitetsområdet? Vi sätter ihop ett program utifrån ditt önskemål och vår ambition är att ett besök på universitetet ska vara intressant, inspirerande och lärorikt.

Umeå universitet erbjuder allmänna guidade turer av Campus Umeå. Turen tar cirka en timme och ger en allmän introduktion av Umeå universitet. Flera av de mest populära sevärdheterna besöks, inklusive ett antal av våra konstverk.

Guidning på flera olika språk

Vårt guideteam består av både personal och studentambassadörer och vi erbjuder i dagsläget guidningar på sju olika utländska språk – engelska, tyska, franska, spanska, italienska, finska och meänkieli.

Vill du boka en guidning av Konstnärligt campus går det också bra att göra via guidesamordnaren.

Boka en guidning
E-post: komm@umu.se

Bok om konstvandring på campus

Boken "Konstvandring på Umeå universitet. En guide till konsten på campus" presenterar ett sextiotal av de ca 1 200 konstverk som tillförts Umeå universitets campus under snart 50 år. Konstverken beskrivs i förhållande till omgivande miljö och arkitektur. Guiden är rikt illustrerad med fotografier.

Boken går att beställa från Statens konstråd

Kontakta oss