"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Campus Umeå

Bild: Elin Berge

Campus Umeå är vårt största campus med huvuddelen av vår verksamhet, både i form av forskningsprojekt och som utbildningar inom alla utbildningsområden. På Campus Umeå finns också Sveriges lantbruksuniversitet, SLU.

Campus Umeå är det område strax intill sjukhuset där allt började 1965. Det var här de första byggnaderna byggdes, och det är här vi idag har flest studenter, flest utbildningar och mest forskning. Universitetsområdet är uppbyggt kring en vacker park nära stadens centrum med korta avstånd mellan studier, boende, träning och kultur.

Närhet och gångavstånd

Merparten av utbildningarna ligger samlade inom gångavstånd. Det betyder att våra studenter och forskare kommer i kontakt med andra vetenskaper på ett naturligt sätt. 

Mitt på campus finns Universum, där du hittar studieplatser, frisör, lunchrestauranger och caféer, och vägg i vägg med Universum finns Aula Nordica, en konferenslokal där du också kan lyssna på konserter eller delta i våra högtider.

Är du friidrottare kan du utöva din sport på friidrottsarenan, Campus Friidrottsarena. Arenan har åtta löparbanor och plats för 1 000 åskådare sittande under tak. Den ligger alldeles i anslutning till Iksu Sport.

Kartor

Kartor över Campus Umeå

Resa hit

Campus Umeå ligger centralt placerat drygt 2 kilometer från själva stadskärnan. Om du vill ta dig fram i Umeå gör du det bäst på cykel; det finns 20 mil gång- och cykelvägar i stan. Men är vädret dåligt, ja, då kan du ta bussen, som regelbundet går till och från alla stadsdelar och orter.

Till Umeå tar du dig med flyg – 50 minuter till Arlanda eller Bromma, tåg, båt (vår närmaste grannstad, Vasa, ligger i Finland) eller bil.

Kontaktuppgifter Campus Umeå

Umeå universitet, 901 87 Umeå
Besöksadress: Universitetsområdet

Telefon: 090-786 50 00

Kontaktformulär

Senast uppdaterad: 2022-09-22