"False"

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

Huvudmenyn dold.

Nyheter, porträtt och reportage

Christina West, Universitetslektor/överläkare vid Institutionen för klinisk vetenskap Enhet: Pediatrik
Christina West prisad för arbete med barnhälsa

Christina West, professor i pediatrik, får pris och summan 150 000 kr för sin framgångsrika forskning.

Deltagarna diskuterade i mindre grupper där representanter från såväl akademi som offentlig sektor och näringslivet fanns representerade.
Nyckelaktörer i norr samlades för en attraktivare region

Umeå universitet och Luleå tekniska universitet samverkade med nyckelaktörer från norra Sverige.

Porträtt av Liselotte Eriksson, Docent i ekonomisk historia och lektor vid Umeå centrum för genusstudier, vid Umeå universitet
Prestigefyllt pris till forskning om finansiell inkludering

Nordeas vetenskapliga pris 2024 har tilldelats Liselotte Eriksson.

Maria Levlin och Erika Sturk inleder Litums 10 års-firande
Litum – 10 år av literacyforskning i samverkan

Samverkan och inkluderande perspektiv har präglat utvecklingen av literacyforskning vid Umeå universitet.

Umeå campus.
Sverige blir nytt nav för europeisk polarforskning

European Polar Board (EPB) och European Polar Coordination Office (EPCO) flyttar till Umeå universitet.

Pokal som står på en vit yta
Virusforskande trio får pris för nyttiggörande

En kliniker, en prekliniker och en biomedicinsk analytiker uppvisar en framgångsrik covid-19-forskning.

Doktorspromovering Vårpromotionen 2024
En glimt av Vårpromotionen 2024

Var du där eller känner du någon som var? Kolla in bildspel från Vårpromotionen 2024.

Tre systrar sitter bredvid varandra
Systrarna har följt i varandras spår – från läkarlinjen till doktorshatten

Cecilia, Kristina och Magdalena Johansson valde att promoveras tillsammans under Vårpromotionen 2024.

Doktorand vid Institutionen för tillämpad fysik och elektronik
Ny forskning visar hur biobränslen påverkar cementproduktionen

Avhandling ger viktig kunskap för att minska koldioxidutsläppen vid tillverkning av cement och bränd kalk.