"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Detta p.g.a. skyddsåtgärder vid cyberattacken den 2 maj. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2013-01-25

20-65-åriga personer med främre korsbandsskada sökes till forskningsstudie

NYHET Intensiv forskning pågår för att ta reda på orsaken till att vissa individer verkar ha lättare att drabbas av en korsbandsskada än andra. Man tror att genetiska faktorer är av betydelse.

Det vore värdefullt om du som har en tidigare främre korsbandsskada (opererad eller oopererad) kan svara på en enkät samt att lämna ett blodprov vid ett tillfälle där längd och vikt också kommer att mätas. Du är mellan 20 och 65 år.

Undersökningen tar cirka 10 minuter. Det är frivilligt att medverka i studien och man kan när som helst avbryta sin medverkan.

Blodprovet som tas är ett DNA-prov, proverna är helt avidentifierade. Allt enkätdata kommer att arkiveras i ett låst utrymme. Resultaten från undersökningen kommer att databehandlas.

Välkommen att boka tid för provtagning någon av följande dagar i Vårdvetarhuset intill Norrlands Universitetsjukhus på tel 090-786 91 03
eller maila monica.edstrom@physiother.umu.se

Tisdag 9 april 16.30 -21.00Torsdag 11 april 16.30 – 21.00
Tisdag 16 april 17.00 – 21.00

Vi försöker vara flexibla vad gäller tider, om ingen av ovanstående tider passar dig - önska då gärna en tid som skulle passa dig.

Vid medverkan i studien finns det möjlighet att få rådgivning om träning av leg sjukgymnast gällande dina knän – detta oavsett om du har besvär eller ej! Om vi ser att behov finns kan vi även förmedla kontakt till sjukgymnast och/eller ortopedspecialist.

Vid frågor kontakta:

Monica Edström Laboratorieassistent, inst.samhällsmedicin och rehabilitering Tel 090-786 91 03 
monica.edstrom@physiother.umu.se

Charlotte Häger Professor, inst.samhällsmedicin och rehabilitering Sjukgymnastik Umeå universitet samt Ortopedkliniken NUS Tel 090-786 92 75
charlotte.hager@physiother.umu.se

Redaktör: Anna Svanbeck