Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 20 januari 2021)

Publicerad: 12 jun, 2018

Annika Rydberg tilldelas pris från Kungl. Skytteanska Samfundet

NYHET Margareta och Eric Modigs priset har tilldelats Annika Rydberg, adjungerad professor vid institutionen för klinisk vetenskap, enheten för Pediatrik.

Annika har prisas för sin forskning om vissa hjärtsjukdomar som beror på defekter i gener med risk för plötslig död. Framförallt beträffande Långt QT-syndrom har Rydberg och hennes grupp gjort banbrytande insatser, där de med hjälp av gammal svensk tradition och kyrkobokföring kunnat finna den person som först tycks ha fått mutation/sjukdomen. Det har satt hjärtforskningen i Umeå på den internationella kartan och gett kunskaper om sjukdomens karakteristik, förlopp och risker och även kunnat testa lämplig terapi. Prissumman är 200 000 kr.

Mera information kan hittas på samfundets hemsida: http://www.skytteanskasamfundet.se/aktuellt/pris-och-stipendiemottagare-ar-2018/

Grattis Annika!