"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2021-02-15

Arkitekt får pedagogiskt pris

NYHET James Benedict Brown, universitetslektor vid Arkitekthögskolan, Umeå universitet, belönas med teknisk-naturvetenskapliga fakultetens pedagogiska 2021. Prissumman är 30 000 kronor.

Text: Anna-Lena Lindskog

– Jag är verkligen hedrad över att få detta erkännande för den undervisning jag har levererat vid Arkitekthögskolan, säger James Benedict Brown. Jag skyfflade snö från taket på mitt hus när samtalet kom, så det var ett mycket bra ögonblick att vara tacksam för balansen mellan arbete och fritid som jag hittat i Västerbotten! Jag köpte ett hus ute på landsbygden i början av pandemin.

James Benedict Brown har arbetat som universitetslektor på Arkitekthögskolan sedan 2019. Han studerade arkitektur vid University of Sheffield, England, och tog 2012 sin doktorsexamen vid Queen’s University Belfast, Nordirland. Han har haft flera akademiska tjänster vid De Montfort University, Norwich University of the Arts, Royal College of Art och University of Nottingham, England.

På Arkitekthögskolan ansvarar han för fem kurser i Arkitekturhistoria och har det senaste året engagerat sig starkt för att utveckla kurserna, både innehållsmässigt och i hur de undervisas. James Benedict Brown har också omfamnat de utmaningar coronapandemin inneburit för att anpassa undervisningen till distansundervisning.

Snarare än att bara flytta sina föreläsningar online, har han strukturerat kursinnehållet i två kategorier, förinspelat videoinnehåll som studenterna kan del av via plattformen Umu Play, samt liveseminarier och livehandledning via Zoom. Sina föreläsningar har han spelat in i korta avsnitt, där han ofta varit utomhus och använt lokala byggnader som exempel i undervisningen.

James Benedict har också under coronapandemin arbetat hårt med att dela med sig att positiva exempel på ny pedagogik till sina kollegor på Arkitekthögskolan. Han har också engagerat sig internationellt i dessa frågor, bland annat genom deltagande i webinarier och gruppdiskussioner.

– I början av pandemin var vår första reaktion att flytta allt online utan några förändringar. Vad jag lärde mig genom denna undervisning är att varken lärare eller studenter uppskattar två timmars föreläsningar om Zoom! Du måste bryta upp och ordna om ditt innehåll så att eleverna kan titta på, pausa och se om kortare videor på sin egen tid och sedan samlas för livesessioner.  

– Det inspirerar mig att tänka på hur vi kan använda denna teknik i framtiden. Några av mina föreläsningar har spelats in med en telefon och en selfiepinne, så varför inte spela in historieföreläsningar ute i världen framför de byggnader jag pratar om, säger James Benedict Brown.  

I prismotiveringen säger fakulteten följande om valet av James Benedict Brown:

”James Benedict Brown får priset för sitt engagerade arbete med att utveckla kurserna i arkitekturhistoria. Han inspirerar kollegor till att arbeta med digitala metoder och verktyg på nya kreativa sätt, vilket är mycket uppskattat av lärare och studenter.”

Fakultetens pedagogiska pris delas ut varje år. Syftet är att synliggöra och uppmuntra lärares engagemang och insatser i högskolepedagogisk utveckling. Prissumman är 30 000 kronor.

 

För mer information, kontakta gärna:

James Brown
Universitetslektor
E-post
E-post
Telefon
090-786 71 20