Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 17 okt, 2014

Bildmuseet öppnar tre nya utställningar

NYHET Nya utställningar på fyra våningar – Bildmuseet bjuder in till höstens stora vernissage på söndag 2 november kl 14:00. Upplev interaktiva rumsinstallationer, inflyttad natur, storskaligt måleri och möt konstnärerna bakom verken.

Välkommen till pressvisning av tre utställningar på torsdag 30 oktober kl 10.00. Designern Humberto Campana och konstnären Anders Sunna medverkar och presenterar sina utställningar.

Campanas / Woods

2 NOVEMBER – 8 FEBRUARI 2015
Den brasilianska designduon Fernando och Humberto Campana är världskända för sina färgstarka, egensinniga och experimentella möbler influerade av traditionellt hantverk. Med inspiration från naturen har de nu skapat en platsspecifik rumsinstallation exklusivt för Bildmuseet.

Rafael Lozano-Hemmer / A Draft of Shadows

2 NOVEMBER – 3 MAJ 2015
Robotstyrt ljus, radiovågor, rörelsesensorer, animeringar i realtid och platsspecifika ljud – Rafael Lozano-Hemmers storskaliga installationer har visats på flera av världen främsta konstinstitutioner och biennaler. Bildmuseet presenterar konstnärens första separatutställning i Skandinavien.

Anders Sunna / Area Infected

2 NOVEMBER – 1 FEBRUARI 2015
Till sitt måleri hämtar Anders Sunna motiv från samtidshistoria och personliga erfarenheter. I den storskaliga målning som nu presenteras på Bildmuseet handlar det bland annat om tvångsförflyttningar och om gerillarenskötsel som överlevnadsstrategi.

Läs om utställningarna i respektive pressmeddelande

För högupplösta pressbilder, kontakta Helena Vejbrink, kommunikatör Bildmuseet.

Redaktör: Helena Vejbrink