"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2007-02-13

BVM får framträdande position i internationell organisation

NYHET Christina Wikström, forskare vid institutionen för beteendevetenskapliga mätningar, BVM, har utsetts till ny generalsekreterare för den internationella organisationen AEA-Europe, the Association for Educational Assessment – Europe.

– Det här ger oss unika möjligheter att ytterligare förstärka och utöka vårt internationella kontaktnät. Det är dessutom bra marknadsföring för institutionen och Umeå universitet, säger Christina Wikström som till vardags arbetar som forskare vid institutionen för beteendevetenskapliga mätningar vid Umeå universitet.

Sedan 2001 har Christina Wikström varit styrelseledamot i AEA-Europe. Hennes nya roll som organisationens generalsekreterare innebär att sekretariatet flyttas från Nederländerna till institutionen för beteendevetenskapliga mätningar vid Umeå universitet. AEA-Europes målsättning är att fungera som en plattform för diskussion och utveckling i Europa, underlätta samarbete och fungera som länk mellan organisationer och personer som är aktiva inom verksamhetsområdet. Organisationen grundades för omkring tio år sedan som ett unikt europeiskt alternativ till den verksamhet som sker framförallt i USA och som färgat såväl forskning som utveckling av pedagogiska mätinstrument.

– AEA-Europe riktar sig framförallt till forskare, men även till andra som arbetar med kunskapsmätningar och bedömningar. Även ett stort antal lärare, professionella provutvecklare och myndighetspersoner är medlemmar, säger hon.

Institutionen för beteendevetenskapliga mätningar arbetar med forskning, provutveckling och undervisning inom det beteendevetenskapliga området. Bland de prov som utvecklas hör högskoleprovet och de nationella proven i matematik för gymnasieskolan.

För mer information, se www.umu.se/edmeas/ samt www.aea-europe.net/

Kontakta gärna: Christina Wikström, tel: 090-7865570, e-post christina.wikstrom@edmeas.umu.se : om du vill veta mer.

Redaktör: Karin Hertz