Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 21 maj, 2018

Change the game söker Idrottsstudenter till höstens stora aktivitetsdag

NYHET Change The Game är ett projekt som syftar till att öka rörelserikedomen hos barn och unga. Studenter på Idrottshögskolan har möjlighet att delta som gruppledare på Change The Games aktivitetsdag 15 september.

​Alla barn och unga har rätt till rörelse!

Aktivitetsdag 15 september

Lördag den 15 september genomförs för femte året i rad en stor aktivitetsdag med Change The Game. Årets tema är "Rörelserika miljöer". Till aktivitetsdagen är alla barn och ungdomar välkomna, nybörjare eller redan aktiva spelar ingen roll. Dessutom är alla föräldrar, ledare och andra intresserande välkomna att delta under de mini-seminarium, "Pep-talks", som hålls under denna fullspäckade dag. 

Change The game behöver just Din hjälp

Under aktivitetsdagen har barn möjlighet att delta i Rörelseriket, en physical literacy-baserad övningsbana. Barnen får på ett kul sätt testa sina gränser, utmana sig själva och prova nya rörelser. Allt i kombination med olika idrottsspecifika övningar och moment. Här söker Change The Game dig som Idrottsstudent vid Idrottshögskolan till gruppledare. 

Vad gör en gruppledare?

Gruppledarna hälsar barnen välkomna när de kommer, hjälper dem att byta skor och håller en kort uppvärmning om cirka 5 minuter (främst lite stretch och roliga, enkla övningar). Därefter följer gruppledarna med sin grupp genom banan, peppar och hejar på dem, hjälper dem tillbaka till skobytet och tackar för dagen. Det handlar främst om att vara en trygg punkt för barnen, att handleda och peppa dem (highfives och glada tillrop) samt vara en förebild för barnen. 

  • Genomgång på fredag kväll, Nolia (cirka 45 minuter) - preliminärtid är 18:30, Nolia, fotbollshallen
  • Genomförande, gruppledare Rörelseriket kl. 09:15-15:45 (grupper om cirka 10-15 barn/grupp)

Gruppledarna får låna en t-shirt och eventuellt en jacka på plats.

Ett riktigt lagbygge!

Förutom Idrottsstudenter har Change The Game en mängd andra härliga människor som jobbar under dagen, personer från många olika föreningar och klubbar, från SISU, Umeå Kommun, Idrottshögskolan, gästande föreläsningar, från Balticgruppen som är grundare till projektet och från Heja! samt eventpersonal. Ett häftigt och roligt lagarbete. Vi hoppas att ni Idrottsstudenter vill vara med i gänget!

Som tack för hjälpen får ni ett intyg för er medverkan samt förtur till "Pep-talks för professionals" till studentpris. 

Anmäl ditt intresse som Gruppledare 

Anmäl ditt intresse att vara med till Anna-Karin Eriksson, Idrottshögskolan, senast den 9 juni.

Mer information eller frågor?

Läs gärna mer om projektet på Change The Game

Redaktör: Anna-Karin Eriksson