"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2012-09-27

Dayanita Singh / En fotografs äventyr

NYHET Dayanita Singh är en av Indiens mest framstående fotografer. Nu visas hennes magiska bildberättelser i en omfattande separatutställning på Bildmuseet – den första större presentationen av hennes arbete i Norden.

Utställningen öppnas söndag 14 oktober kl 14:00 under medverkan av konstnären, och pågår fram till 13 januari 2013. Pressvisning torsdag 11 oktober kl 10:00: Länk

Experimenterande och gränsöverskridande rör sig Dayanita Singh mellan dokumentärfotografi och samtida konst och utmanar tankar om fotografi och berättande. Hon ser med nyfiken blick på det välkända och vardagliga. Poesi och lekfullhet i i kombination med djupaste allvar karaktäriserar hennes visuella essäer. En fotografs äventyr visar verk från de senaste tolv åren: drömlika landskap, stads- och industrimiljöer i fyrverkerier av färg tillsammans med varsamma svartvita bilder av människor och interiörer, som de uppmärksammade porträtten av indiska över- och medelklassfamiljer och hennes senaste projekt, File Room.

Dayanita Singh (f. 1961) bor och arbetar i New Delhi. Hennes bilder har ställts ut på Serpentine Gallery i London, Centre Pompidou i Paris och Venedigbiennalen och hon har också publicerat dem i bokform. Tillsammans med Ai Weiwei, Romuald Karmakar och Santu Mofokeng har hon nyligen bjudits in att representera Tyskland i den nationella paviljongen på Venedigbiennalen 2013.

För ytterligare information

Museichef Katarina Pierre katarina.pierre@bildmuseet.umu.se
070-6433372

Redaktör: Helena Vejbrink