"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2006-06-01

Designhögskolan bjuder in till Examensutställning 2006

NYHET Nu visas arbeten av nya industridesigner från hela världen på Designhögskolan. Bland årets 36 examensarbeten finns ett brett spektrum av produkter för yrkesliv, hushåll och fritid: en väska för vardagsbruk, en intuitiv digitalkamera, en personlig lavinsäkerhetsprodukt, golfutrustning för äldre, olika typer av fordon och mycket annat.

Välkommen till pressvisning fredagen den 2 juni kl 15.00.
Plats: Designhögskolan, Östra Strandgatan 30, Umeå.

Utställningen pågår 3 - 12 juni.

I år har 116 studenter från 19 olika länder studerat vid Designhögskolan, Umeå universitet. 11 studenter tar nu en kandidatexamen i industridesign efter tre års studier. Ytterligare 25 studenter går ut de tre magisterprogrammen. De har studerat industridesign i fem år och valt sin specialisering inom "Advanced Product Design", "Interaction Design" eller "Transportation Design".

Varje student har i sitt examensarbete utgått från en frågeställning. Under tio respektive tjugo veckor har de genomfört en strukturerad designprocess som bland annat har inneburit noggranna studier av de tilltänkta användarnas behov. Under processens gång har de tagit fram och utvärderat en mängd innovativa idéer, och slutligen kommit fram till det designförslag som i utställningen gestaltas i skisser och modeller. Projekten har genomförts i samarbete med näringsliv och organisationer, exempelvis Åhlens, Sony Ericsson, Uttern Båtar AB, Volvo, Microsoft, BMW, Land Rower och Brottsförebyggande rådet.

Examensutställningen visas mellan 3 och 12 juni i Designhögskolans ombyggda lokaler. Samtidigt visas också exempel från "Design for Cultural Pluralism", ett projekt för att utveckla idéer för tjänster och produkter för att underlätta integrationsprocessen för flerspråkiga barn i Sverige. Idéerna handlar bland annat om tonåringars informella mötesplatser, nya sätt att använda ljudmediet för modersmålsinlärning, samt stöd för individuella utvecklingsplaner.

Öppettider: må-ti 12-17, on 13-19, to-fr 12-17, lö-sö 13-17.
Utställningen kommer även att visas på Volvo Showroom i Kungsträdgården 16 juni - 2 juli.

Läs mer om Designhögskolan och se bilder på årets examensarbeten: www.dh.umu.se

För högupplösta pressbilder vänligen kontakta William Blomstrand, kontaktuppgifter enligt nedan.

För ytterligare information, kontakta gärna:
William Blomstrand, student i avancerad produktdesign, tel 070-768 69 60 eller e-post william@blomstrand.net
Tapio Alakörkkö, prefekt vid Designhögskolan, tel 090-786 98 35, 073-6205151 eller e-post tapio.alakorkko@dh.umu.se

Redaktör: Helena Vejbrink