"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2011-10-13

Dietistdagar den 13–14 oktober i Umeå

NYHET Drygt femtio kliniska dietister från de norra landstingen deltar under två handledardagar vid Umeå universitet för att lära sig mer om en standardiserad modell och terminologi för yrkesgruppen.

I fokus för dagarna är en arbetsmodell och terminologi för nutritionsbehandling som tagits fram av American Dietetic Association, ADA, och som dietistorganisationer i allt fler länder rekommenderar sina medlemmar att arbeta efter.

I Sverige använder man för närvarande olika modeller, och EwaCarin Sehlstedt, institutionen för kostvetenskap, ser stora fördelar med ett gemensamt, internationellt system.
– Kvaliteten på vårt arbete kommer med all sannolikhet att bli bättre. Som dietist kommer du att kunna jämföra en nutritionsbehandling av en svensk patient med klienter över hela världen, oavsett om du arbetar inom primärvård eller specialistsjukvård, i kommunal eller privat sektor.

Föreläsare under dagarna är Ylva Orrevall och Lena Martin från Karolinska universitetssjukhuset, och de flesta deltagare är handledare för Umeå universitets dietiststudenter under deras kliniska praktik. Arrangerar gör institutionen för kostvetenskap.

För mer information, kontakta:

EwaCarin Sehlstedt institutionen för kostvetenskap, Umeå universitet Telefon: 090-786 6484
E-post: ewacarin.sehlstedt@kost.umu.se

Redaktör: Camilla Bergvall