"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2017-03-01

Elasisys svävar på (digitalt) moln

NYHET Elastisys är ett avknoppingsföretag från Umeå universitet med affärsidén att effektivisera privata och offentliga servrar och molntjänster. Med nya investeringar och en ny vd hoppas de sälja sin tjänst på den svenska marknaden.

Elastisys: Från vänster, Robert Winter, Emil Marklund, Peter Gardfjäll, Erik Elmroth, Simon Kollberg, Johan Tordsson (saknas på bild gör Ahmed Ali-Eldin). Foto: Malin Grönborg

Elastisys har tagit in kapital i sin första finanseringsrunda på 6.1 miljoner kronor i samarbete med investerarna PartnerInvest Norr, Almi Invest och affärsängelbolaget Northern Light Capital.

– Det känns grymt kul att vara ombord och vi är riktigt glada för den här investeringen. I alla branscher flyttas fler och fler viktiga applikationer till molnet och självklart ska de hanteras av intelligenta maskiner och inte av människor som skruvar på reglage. Vi kommer att använda den här investeringen för att komma ut och hjälpa företag tillhandahålla snabbare och tillförlitligare tjänster, säger Robert Winter, ny VD, i ett pressmeddelande.

Elastisys är en avknoppning från Umeå universitet och Europas största forskargrupp inom molnhantering och har sedan 2011 utvecklat sin plattform för automatisk resurshantering.

Investeringen kommer att användas för att expandera till nya marknader vilket kommer att kräva utökad personal inom både marknad och teknik. Erik Elmroth, Chief Scientist, förklarar tekniken i ett pressmeddelande:

– Det vi erbjuder är ett unikt system som lär sig att förutse framtida behov, så att resurserna automatiskt skalas upp och ner på rätt plats och vid rätt tillfälle. Det gör att tjänsterna blir robusta och har bra prestanda även då det är snabba och oförutsedda lastvariationer. Andra effekter kunderna får är att de sparar pengar och sover gott på natten.

Om Elastisys

Elastisys grundades 2011 av forskarna Erik Elmroth och Johan Tordsson, Institutionen för datavetenskap vid Umeå universitet. Deras plattform för hantering av resurser i virtualiserade miljöer möjliggör robusta och responsiva IT-system som både sparar pengar och automatiserar arbetet med allokeringen av resurser som virtuella maskiner och containers. Plattformen är leverantörsoberoende och ger tillgång till prediktiv autoskalning, monitorering, automatiskt felhantering och stöd för multipla moln. Elastisys plattform kan köras både i publika moln och i egna datacenter och är kompatibel med välkända verktyg som Kubernetes, Docker, OpenStack med flera. Deras patenterade teknik bygger på ett årtionde av forskning.

Mer information:

Läs mer om Elastisys

Läs mer om forskargruppen

Redaktör: Ingrid Söderbergh