"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2016-09-30

Elitidrottsstudenter vid Umeå universitet tilldelas Elitidrottsstipendium vid Idrottsgalan

NYHET Gustav Nordström och Cornelia Fjellstedt, elitidrottsstudenter vid Umeå universitet, är två av de 75 idrottare i landet som får i samband med Idrottsgalan i Globen den 16 januari 2017 ta emot Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2016-2017.

Årligen delar Riksidrottsförbundet och Svenska Spel ut elitidrottsstipendiet till elitidrottare på landslagsnivå som studerar på minst halvfart vid universitet, högskola eller annan postgymnasial utbildning.  Elitidrottsstipendiet motsvarar 50 000 kr per stipendiat och delats ut en gång per termin (25 000 kr per termin) i syfte att möjliggöra för de aktiva att kombinera elitidrott med studier efter gymnasiet.

– Möjligheten att kombinera en elitsatsning med studier på akademisk nivå blir allt viktigare för elitidrottare av flera skäl. Det ger förutsättningar för ett annat liv efter idrottskarriären men det ger också möjligheten att bedriva satsningen i en stimulerande miljö, ofta tillsammans med andra elitidrottare, forskare och tränare på ett Riksidrottsuniversitet eller ett Elitidrottsvänligt lärosäte. Genom samarbetet med Svenska Spel ges idrottaren en bättre ekonomisk möjlighet att anpassa sin studietakt efter elitidrottssatsningen, säger Peter Mattsson, idrottschef Riksidrottsförbundet.

Umeåstudenter prisas vid Idrottsgalan

Bland de 75 idrottare som får ta emot Riksidrottsförbundet och Svenska Spels Elitidrottsstipendium finns två Umeåstudenter.

Gustav Nordström, elitidrottsstudent vid Umeå universitet
Gustav Nordström, elitidrottsstudent vid Umeå universitet

Gustav Nordström studerar Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi och kombinerar akademiska studier med elitidrottssatsning i längdskidor. Gustav ingår i det svenska utvecklingslandslaget.

Cornelia Fjellstedt läser Programmet för medie- och kommunikationsvetenskap vid Umeå universitet. Hon är en etablerad spelare i det svenska damlandslaget i innebandy.

Hela listan - elitidrottsstipendiater 2016-2017

Redaktör: Anna-Karin Eriksson