"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2012-12-12

En konferens med studenterna i fokus

NYHET Studentkonferensen i psykologi som hölls i Umeå förra veckan var den andra konferensen som institutionen för psykologi arrangerat under hösten för sina studenter. Att lyfta fram kopplingen mellan forskning och grundutbildning var ett av målen med den.

I första hand en studentkonferens

Studenterna, som var den huvudsakliga målgruppen för konferensen, var till stor del delaktiga i såväl planeringen av konferensen som i genomförandet, genom att bl.a. presentera talare, leda paneldiskussioner, att vara moderator vid frågestunder m.m. Under psykologikonferensen lades ett stort fokus på att de ämnen som berördes skulle vara representativa för undervisningen som ges på psykologprogrammet.

60 studenter bjöds in till lunch där de i mindre sällskap fick möjligheten att prata närmare med de forskare som var inbjudna som talare till konferensen. Alla konferensdeltagare bjöds på middag på torsdagen för att skapa möjlighet, främst för studenterna, att kunna delta vid så stor del av evenemanget som möjligt.

- I liked the conference very much. The idea to have so many different presentations is very informative for students who in many cases still have no idea what they would like to do in psychology, säger en av de inbjudna talarna om den naturliga interaktionen med studenterna.

Närhet mellan studenter och blivande arbetsgivare

Att skapa en mötesplats för studenter och arbetsliv var också ett huvudtema för konferensen. Det var särskilt roligt att välkomna en delegation från Norge som ville marknadsföra sin arbetsplats för de framtida arbetstagarna.

– Detta är en perfekt möjlighet för oss att visa upp oss och komma i kontakt med blivande psykologer, säger en av de norska representanterna. Delegationen bestod av psykologer arbetande i Mo i Rana, Mosjøen, Sandnessjøen och Brønnøysund.

Flera företag och verksamma psykologer tog tillfället i akt att besöka konferensen som åhörare, men fick också möjligheter att knyta kontakter med studenter tack vare konferensens interaktiva upplägg.

Redaktör: Anna Svanbeck