"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2005-11-02

En miljon för att utveckla språkövningar till onlinerollspel

NYHET Ett pedagogiskt onlinerollspel för elever som lär sig finska ska utvecklas i skandinaviskt samarbete. Institutionen för moderna språk/finska vid Umeå universitet har fått nära en miljon kronor i EU-medel för att utveckla de språkliga övningarna och en grammatikdel till rollspelet.

Rollspel kan vara ett sätt att göra språkinlärningen roligare och att öva upp språkkunskaper. Det onlinerollspel som ska utvecklas och utvärderas inom projektet FinNet riktar sig till elever i Norge och Sverige som lär sig finska som andra språk eller främmande språk.

På webbplatsen som ingår i projektet kommer lärare i finska dessutom att kunna hämta undervisningsmaterial att använda i klassrummen. Universitetslektor Tuija Määttä och universitetsadjunkt Arja Roth vid institutionen för moderna språk/finska, Umeå universitet, kommer att utveckla språkliga övningar och en grammatikdel till rollspelet. I projektets andra delar deltar medarbetare vid Norut IT och Fylkesmannen i Troms i Norge samt vid Helsingfors universitet, utbildnings- och utvecklingscentret Palmenia och Kemi-Torneå Yrkeshögskola i Finland.

Den totala budgeten för det 2-åriga projektet är drygt 7 miljoner kronor. "FinNet – network for teachers of Finnish as a second or foreign language"

Läs mer på projektets webbplats: projects.itek.norut.no/finnet/index.htm

För ytterligare information, kontakta gärna Tuija Määttä, institutionen för moderna språk/finska tel: 090-786 67 06 eller e-post: Tuija.Maatta@finska.umu.se

Redaktör: Helena Vejbrink