"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2006-05-05

En nyfiken vecka för alla barn och elever i Umeå

NYHET Intresset för den årliga NoT-veckan är så stort att några lärare gick upp extra tidigt för att vara säkra på att deras klassanmälningar var bland de första som kom in. Den 8-12 maj erbjuds alla elever och barn från förskola till årskurs nio att tillsammans med sin lärare upptäcka något nytt och spännande.

Aktiviteterna, i år ca 170 stycken, är gratis och kommer att hållas runt om i Umeå. I stadshuset, gymnasieskolorna, universitetet, företagen och i klassrummen. Målet med NoT veckan är att öka intresset för naturvetenskap och teknik både hos eleverna och lärarna.

Bland de mest eftersökta aktiviteterna är elprogrammets på Dragonskolan, fysikkul på universitetet och det nya observatoriet. Nytt för i år är också att flera av de stora aktörerna som UMEVA och Umeå energi besöker klassen i klassrummet. På så sätt förenklar man för de klasser som har långa och svåra transportsträckor. På grund av transporterna är årets vecka senare än i fjol för att elever ska kunna promenera eller cykla till de olika aktiviteterna. I år kommer ca 2200 barn och elever att delta i NoT-veckan.

Det nationella NoT projektete avslutades 2003 men Umeås arbetsgrupp har valt att själva fortsätta arbetet och veckan är omåttligt populär. NoT-veckan är ett samarrangemang mellan Umeå kommun, Umeå universitet och Umeå handelskammare. Mer information om NOT 2006, program, med mera hittar du på: www.umea.se/not

För ytterligare information kontakta: Annette Båmstedt, samordnare för "En nyfiken vecka" 2006 Tel: 090-16 24 92
E-post: annette.bamstedt@umea.se

Redaktör: Karin Wikman