Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 22 sep, 2016

ETC: Moderna skogsägaren allt oftare en högutbildad kvinna

NYHET ”Att en modern skogsägare allt oftare är en högutbildad kvinna som förvärvsarbetar och har skogen på distans får konsekvenser. En sådan skogsägare är sällan beroende av inkomster från skogen och då kan hon också unna sig en annan inställning till sin skog. Till exempel så är en skogsägare på distans i högre grad intresserad av bevarande och biologisk mångfald, jämfört med den som lever på skogen.”

PLURAL:s Kerstin Westin intervjuas i ETC Umeå om kvinnor och skog i samband med ett reportage om skogskollo för flickor. 

”… allra mest intresserade av artrikedom och urskogar är kvinnliga skogsägare – det visar en enkätundersökning från 2014, som SLU och Umeå universitet har låtit göra, där 2100 skogsägare över hela landet har fått svara på olika attitydfrågor.

Om det här skulle få följder för bevarandet av skog, kan man ännu bara spekulera i. Än så länge märks det inte någon större skillnad när det gäller avverkning av skog som ägs av kvinnor, jämfört med skog som ägs av män, enligt Kerstin Westin.”

Läs artikeln "Fler kvinnor tar över de privata skolorna"

För mer information, kontakta gärna:

Kerstin Westin,  Institutionen för geografi och ekonomisk historia
E-post: kerstin.westin@umu.se
Telefon: 090-786 96 34, 070-215 36 98

Redaktör: Eva Stoianov